Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvalekvár római tálban

Hozzávalók

  • 2 kg érett szilva
  • 80 dkg cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Egy nagy római tálat hideg vízben áztatunk legalább 10 percig. A megmosott szilvát leszárazzuk, kimagozzuk, a többi hozzávalóval együtt a tálba tesszük, és jól összekeverjük.
    2. A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (légkeverésnél 160 fokra), valamint beállítjuk alsó-felső sütésre, és így pároljuk-sütjük a szilvát kb. 2 órán keresztül.
    3. Ezután a gyümölcsmasszát a tálban botmixerrel finomra pürésítjük, majd lefedve visszatesszük a változatlan hőfokú sütőbe további 10 percre.
    4. Végül a lekvárt a szokásos módon befőttesüvegekbe töltjük.

Megjegyzés

Recept és fotó: Römertopf / Trendxpress

MME
A sütőből kivett római tálat farácsra vagy deszkára állítsd, mert hideg felületen megrepedhet!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin