Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámos húsgombócok csípős mártásban

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 zsemle
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 5 dkg szezámmag
  • A csípős mártáshoz:
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg piros húsú paprika
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 2 dl tyúkhúsleves kockából
  • erőspaprikakrém ízlés szerint

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymákat, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, héját feketére sütjük, majd eltávolítjuk a héját, magját.

    Elkészítés: A csípős mártáshoz az olívaolaj on megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paprikát és a húslevest. Sózzuk, ízlés szerint teszünk bele erőspaprika-krémet. Összefőzzük, majd ha már langyosra hűlt, gorombára összemixeljük. Elkészítjük a húsgolyókat: a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát 1 evőkanál olaj on megkapatjuk. A zsemlét összekeverjük a hússal, a tojással, az oregánóval, a petrezselyemmel, a hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék olaj jal kikenünk egy hőálló tálat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húsmasszából kis golyókat készítünk, megforgatjuk szezámmagban, a tálba tesszük, és a sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, ráöntjük a paprikás mártást, és még néhány percig sütjük. Friss bagettet kínáljuk hozzá.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 732 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek