Szezámmagos-mákos rudacska

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg rétesliszt
  • 50 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál mák (nem darált)
  • 1 nagy pohár (450 g) tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 teáskanál só
  • szezámmag a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: A kétfajta lisztet összekeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a mákot és a lereszelt sajtot, a 2 tojás sárgáját és a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra.

    Derelyemetszővel tetszőleges rudacskákat vágunk. Mielőtt a tepsibe tesszük, de még nem szedtük szét, bekenjük a kicsit felvert tojásfehérjével, meghintjük szezámmaggal, és ezután tepsibe tesszük 3-4 mm távolságra egymástól.

    Előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Frissen és másnap is finom ropogtatnivaló. Érdemes kipróbálni.

Lengyel Jánosné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lengyel Jánosné 4 évvel ezelőtt
Kedves Barutshka! Köszönöm szépen a dicsérő szavakat. Sok ember nem regisztrál az oldalon, ez is lehet magyarázat, nem tartja fontosnak hogy leírja véleményét. Majd ha kedved lesz , próbáld ki a diós rudacskát is, az is több nap múlva is nagyon finom. ( Néhánynaposan talán még finomabb, mint frissen.)
Tóth Mária 4 évvel ezelőtt
Nem is értem, hogyhogy nincs még hozzászólás, pár dicsérő szó. Ez egy annyira de annyira jó recept. Nekünk ugyan a megadott mennyiség sok lenne, negyedeltem mindent, de annyira jó a tésztával dolgozni, könnyű elkészíteni, gyorsan meg is van, és nagyon-nagyon finom. Igazán kedvenc lett nálunk.

Hasonló Receptek

Magazin