Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szamósza

MME MME
3.8/5
90 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • a tésztához: 50 dkg liszt,
  • 4 evőkanál gí (tisztított vaj, helyette sima vajat vagy olajat is használhatunk),
  • 2 evőkanál joghurt,
  • só.
  • A töltelékhez: 1 kis fej karfiol,
  • 40 dkg zöldborsó,
  • 2 burgonya,
  • 2 evőkanál gí,
  • fél mokkáskanál őrölt koriander,
  • 1-1 mokkáskanál őrölt római kömény és ánizs,

Elkészítés

A megtisztított zöldborsót, a meghámozott burgonyát, a rózsáira szedett karfiolt lábosba tesszük. Megforrósított zsiradékon, fedő alatt megpároljuk, kevés sós vizet aláöntünk. A fűszereket száraz serpenyőben megpirítjuk és a zöldségekhez adjuk. A megfőtt zöldségeket villával összetörjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és ruhával letakarva, fél órát állni hagyjuk. A tésztából diónyi darabot kicsípünk, majd kb. 12 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A kör közepére kiskanálnyi tölteléketteszünk. Félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk, kézzel vagy villával kicsipkézzük. A többi nyersanyaggal ugyanígy járunk el. Bő, forró zsiradékban aranysárgára sütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Csatnival, édes-savanyú-csípős gyümölcsmártással kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek