Svéd gombasaláta

default user icon
4 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg gomba (konzerv, ebben az esetben jobb mint a friss)
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg olaj
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 reszelt citrom héja, kevés citromlé
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát finomra kockázzuk, az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát és a paradicsompürét. A fűszerekkel ízesítjük, és lassú főzés mellett lassan hozzáadjuk a bort. Ha nem elég pikáns, citromlevet adhatunk hozzá. A végén finomra vágott petrezselyemmel összeforraljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Lehet önállóan kenyérrel enni, de különböző sültek vagy kicsi fasírtgombócok mellé tálalni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szeri Béla 6 évvel ezelőtt
En tettem bele Piros Aranyat, csípőset. Nagyon jó lett!
gordon ramsay 7 évvel ezelőtt
Varga Tünde 10 évvel ezelőtt
Egy kis szerecsendió is mehet bele!
Anikó 11 évvel ezelőtt
Azért én meghinteném egy kis kakukkfűvel is.

Hasonló Receptek

Magazin