Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökös torta mascarponés krémmel

4.5/5

Hozzávalók

  • 15 dkg sütőtök
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor (por)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és sütőben megsütjük. A húsát kiszedjük, krumplinyomóval áttörjük, és teljesen kihűtjük.
    2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és az apró darabokra vágott dióval. Egy másik tálban habosra keverjük az egész tojásokat a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt és az olívaolajat is. Végül hozzákeverjük a pépesített sütőtököt is, és keverőkanállal alaposan összekeverjük a tésztát.
    3. A masszát egy 24 cm-es, kivajazott és lisztezett tortaformábaöntjük, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 50-55 percig, tűpróbáigsütjük (légkeverésnél 160 fokon, 50 percig). A sütőből kivéve a formábanhagyjuk pár percig, majd rácsrahelyezzük, és egészen kihűtjük.
    4. A mascarponét egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a lágy vajat, a porrá őrölt barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel habosra keverjük az egészet. A tejszínt kemény habbáverjük, majd óvatosan a mascarponekrémhez forgatjuk.
    5. Tálalás előtt a habos mascarponekrémet a torta tetejérekanalazzuk, a tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin