Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütés nélküli almatorta

Hozzávalók

  • 1 kg alma (reszelt)
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • 8 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • tortadara

Elkészítés

    1.  A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingport 2,5 dl vízben csomómentesre keverjük, az almára öntjük, majd a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjával ízesítjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
    2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát szorosan kirakunk a babapiskótával. A meleg alma a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk, végül ráöntjük a megmaradt meleg almát. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen.  
    3. Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből, és lecsatoljuk a tortaforma oldalát. A habtejszít kemény habbá verjük, majd a torta tetejére és oldalára kenjük, és az egészet megszórjuk tortadarával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin