Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos töltött gomba diós tésztával

default user icon

Hozzávalók

  • 12 fej csiperkegomba (nagy, tölteni való)
  • 15 dkg friss spenót
  • 5 dkg zsírszegény túró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt parmezán sajt
  • 1 tk vaj
  • 40 dkg penne
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg sajtkrém
  • 6 dkg dió
  • bors

Elkészítés

    1. A spenótot feldaraboljuk, majd a vajon megpároljuk a zúzott fokhagymával. Kissé hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a túróval és a reszelt parmezánnal. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy kanállal a megtisztított gombafejekbe töltjük.
    2. Egy hőálló tepsibe sorakoztatjuk a gombákat, aláöntünk egy kevés vizet, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
    3. Közben sós, olívaolajas vízben al dentére főzzük a pennét. Majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
    4. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk. A főzőtejszínt összeforraljuk a sajtkrémmel, megsózzuk, megborsozzuk, majd összeforgatjuk a tésztával.
    5. A sült, töltött gombafejeket a friss tejszínes tésztával tálaljuk, a tetejét megszórjuk a pirított dióval.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin