Spenótos tészta

default user icon
2 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 500 g spenót /nem kell apróra vágni/
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 pohár tejszín
  • 2 kiskanál vegeta
  • 2 evôkanál parmezán sajt
  • 100 g napraforgómag
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 500 g szalagtészta
  • bors, só az ízesítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát vékony karikákra vágjuk, és az összezúzott fokhagymával együtt vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótot /lehet fagyasztott spenót is/, és tovább pároljuk kb. 15 percig. Hozzáadjuk a vegetát és ízlés szerint borsot. Közben kifôzzük a tésztát. Amikor a spenót megpárolódott, hozzáadjuk a sajtot, a tejszínt és a napraforgómagot. Ha kell, sóval ízesítjük. A kifôtt tésztával öszzekeverve tálaljuk.

    Variáció: A hagymával együtt darálthúst is piríthatunk bele.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Korábban sosem ettem meg a spenótot.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Márkusné Barkó Otília 9 évvel ezelőtt
Üdv! Én bacon szalonnát, és hajszálvékonyra szelt sonkát is pirítottam hozzá... Mennyei! Olyanok, akik nem ették meg eddig a spenótot, kétszer is szedtek belőle! :-) Próbáljátok ki, szerintem nagyon finom!
Kolláth Adrienn 10 évvel ezelőtt
Tettem bele darált húst is. Egyszerűen tök jó!!!!

Hasonló Receptek