Keress receptre vagy hozzávalóra

Spagetti bazsalikomos paradicsomszósszal

default user icon
5/5
Spagetti bazsalikomos paradicsomszósszal

Hozzávalók

  • A szószhoz:
  • 1 kg paradicsom (húsos)
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek vörösbor
  • frissen őrölt bors
  • oregánó
  • friss bazsalikom
  • 50 dkg spagetti
  • 10 dkg sajt (parmezán)

Elkészítés

    1. A szószhoz a paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, keresztbe vágjuk be, néhány másodpercre tegyük forrásban lévő vízbe. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le, héját húzzuk le, vágjuk félbe, a magokat és a szárvégeket távolítsuk el, a húsát vágjuk kockákra.
    2. A serpenyőben felforrósított olajban pároljuk át kockára vágott  hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsomot, pároljuk együtt, majd öntsük bele a bort. Fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A szárról letépkedett bazsalikomleveleket mossuk meg, itassuk le, majd csíkokra vágva keverjük a mártásba.
    3. Fedővel letakart nagy főzőedényben forraljuk fel a vizet. Tegyük bele a sót és a spagettit, fedő nélkül közepes hőfokon, a csomagoláson megadott leírás szerint főzzük ki, közben négyszer-ötször keverjük át.Ezután a tésztát szűrőben forró vízzel öblítsük, majd csöpögtessük le.
    4. A kész spagettit tegyük négy mélytányérba, osszuk el rajta a mártást, és szórjuk rá a sajtot.

Megjegyzés

A szószt friss paradicsom helyett 800 g hámozott konzerv paradicsommal is elkészíthetjük.

Recept és fotó: Tészták című könyv (Dr. Oetker)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin