Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Sonkás batyu

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sonkás batyu

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 50
  • Elküldve: 5

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg túró /elhagyható/
  • 30 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott kiskanál só
  • Töltelék:
  • 30 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka
  • 1 nagy fej hagyma
  • pici bors
  • 1 csapott evőkanál tejfel
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojásfehérje (ez még megy a töltelékbe), és a sárgája (a tetejét megkenni)
  • A töltelék lehet bármi ötlettől függően: pl. pörköltmaradék megdarálva, darabolt főtt tojás belekeverve, vagy fütölt sajt, dinsztelt hagyma, vagy virsli darálva kis ecetes tormával összekeverve stb.

Elkészítés:

A margarint a tejjel a mikróban lágyra olvasztjuk. Kivéve megkeverjük, majd beletesszük az 1 evőkanál cukrot, az élesztőt és 1 evőkanál lisztet. Állni hagyjuk, míg kicsit habos lesz az élesztőtől,
utána belekeverjük a sót, túrót, majd a lisztet. Állni hagyjuk. kb. 1/4 órát. Ezalatt a sonkát és a hagymát ledaráljuk, a hagymát pici olajon 5 percig dinszteljuk. Megborsozzuk, belekeverjük a sonkát. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tojásokat, a tejfelt /ha még bolondítani akarjuk, túrót is keverhetünk bele/. Kóstoljuk meg hogy az íze elég sós legyen. A tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagra, 8x8-as kockákat vágunk belőle. Közepére halmozzuk a tölteléket, és kis batyut formázunk belőle. Tetejét a tojássárgával megkenjük. Még hagyjuk így is állni 5-10 percet. Kikent tepsibe rakjuk, hústűvel megszúrkodjuk. 150 fokon sütjük kb. 30-35 percig.

Megjegyzés:

Nagyon klassz, kiadós vendégváró, és jól lehet inni rá. Én megcsinálom a tésztát előre, lefagyaszom, és mikor kell, reggel előveszem, hagyom szobahőmérsékleten kiolvadni. Délutánig szépen feljön.

A receptet Szántiné Marcsi küldte. Köszönjük!

szantine-marcsi receptjeiből:
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Gyors tésztavacsorák
A tészta olyan alapanyag, amit kedvünk szerint tetszőleges ízvilágban elkészíthetünk. Tésztás ötletbörze válogatásunkban!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fonott kalács VII. Fonott kalács VII.
Francia almatorta krémesen Francia almatorta krémesen
Banános-mogyorós muffin Banános-mogyorós muffin
Zabpelyhes amerikai palacsinta Zabpelyhes amerikai palacsinta
Pizzás masni Pizzás masni
Joghurtos zöldborsófőzelék Joghurtos zöldborsófőzelék
Mákos máglyarakás birsalmával Mákos máglyarakás birsalmával
Kelkáposztatekercs zöldséges mártással Kelkáposztatekercs zöldséges mártással
Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel
Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123012_grillazs-110.jpg Grillázs, az édes ropogós

Édes és ropogós, készülhet belőle torta, de apróra tördelve, esetleg darálva lehet dekoráció, ízesíthetünk vele krémet, habot.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept