Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésragu leves

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg barna csiperke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db burgonya
  • 1 db zellergumó (kisebb)
  • 2 dl tejszín (lm)
  • 2 db babérlevél
  • 1 db rozmaring ág
  • bors (frissen őrölt fehér)

Elkészítés

    1. A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom. A lapockát és a gombát kockára vàgom és a hagymához adom. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntöm 1,5 liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a babérleve!et, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát és takarék lángon, 40 percet főzöm. A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágom és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adom és felöntöm a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzöm, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen. Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!

     

Megjegyzés

Imádom a leveseket, a ragulevesek főleg nagy kedvenceim. Ha egy tartalmasabb levest szeretnék készíteni ez a recept igazán befutó. Ez egy könnyen elkészíthető recept, a kezdő háziasszonyok is nyugodtan nekiállhatnak, a siker garantált lesz és egy hatalmas elismerést is bezsebelhetnek. Ha nem vagyunk halpártiak, akár az ünnepi asztalra is kerülhet, mert különleges ízével, maximálisan megállja a helyét.

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin