Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sakk szelet II.

default user icon
4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A sárga tésztához:
  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • Valamint:
  • baracklekvár
  • csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A sárga tésztához a tojássárgáját, a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem. A lisztet belekeverem a masszába, majd a felvert habot is, óvatosan, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom. Közben a barna tésztát elkészítem úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. Mind a kettőt megsütöm.

    Ha kihűlt, az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket, és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága (a szeleteket úgy rakom egymásra, mintha egy papírlapot fordítanék meg a másik oldalára). 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de többnyire előző este készítem, és másnap vonom be a tetejét olvasztott csokival.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin