Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos polenta spenótszósszal

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg feta sajt
  • 7 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg kukoricadara
  • 4-6 evőkanál vaj
  • 25 dkg spenót (lehet mélyhűtött is)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál zabpehely

Elkészítés

    Elkészítés: A fetát apró kockákra vágjuk.

    A vizet a sóval egy mély teflonos serpenyőben forrásig melegítjük, a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a felkockázott sajtot, és szintén folytonosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor elsimítjuk a polentát a serpenyőben, és kb. 1/4 alatt hagyjuk kihűlni.

    Közben a spenótot megpároljuk, hozzáadjuk a tejföl t, és a zabpehellyel besűrítjük.

    A kihűlt polentát kiborítjuk egy deszkára vagy tálra, és szeletekre vágjuk.

    A serpenyőt elmossuk, a vajat felhevítjük, és a polentaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. A polentát a spenótszósszal tálaljuk.

Megjegyzés

Feta helyett használhatunk friss kecskesajtot is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

konyhakutato
Elég jó, és tényleg nem nehéz. A pirítás valamiért sokáig tart. A zabpelyhes spenót bizarrnak hatott, de azt is megettem. Amúgy lekvárral, padlizsánkrémmel stb. is fogyasztható, gyakorlatilag kenyérszeleteket pótol.

Hasonló Receptek

Magazin