Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtfánk

MME MME
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Egy közepes méretű teflon ábasba beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Amikor forr, apránként beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. A sűrűre összefõzött masszát levesszük a tűzrõl. A forró masszába fakanállal verve egyenként beledolgozunk 5 nyers tojást. Utána ízlés szerint megsózzuk, és beleforgatunk 20 dkg durvára reszelt sajtot. A kezünket vízbe mártjuk, majd a masszából vizes kézzel gömböket formázunk. A gömböket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd felforrósított olajban kisütjük. Reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Nagy serpenyõben, bõ olajban süssük a fánkot, és ne tegyük tele az edényt, mert hõ hatására a fánkok mérete növekedni fog. - MME

Ezek is érdekelhetnek