Elkészítése: Egy közepes méretű teflon ábasba beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Amikor forr, apránként beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. A sűrűre összefõzött masszát levesszük a tűzrõl. A forró masszába fakanállal verve egyenként beledolgozunk 5 nyers tojást. Utána ízlés szerint megsózzuk, és beleforgatunk 20 dkg durvára reszelt sajtot. A kezünket vízbe mártjuk, majd a masszából vizes kézzel gömböket formázunk. A gömböket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd felforrósított olajban kisütjük. Reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre