Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher-torta II.

MME MME
3 4.6/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók (16 szelet):
  • 20 dkg vaj,
  • 20 dkg csokoládé,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 6 tojássárgája,
  • 6 tojásfehérje,
  • 20 dkg liszt,
  • vaníliás cukor,
  • baracklekvár.
  • A kikenéshez:
  • kevés vaj,
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A vajat habüstben vagy mély porcelántálban habosra keverjük, hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Amikor simára kevertük, hozzáadjuk a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét. Vajjal kikent, kevés liszttel megszórt tortaformába helyezzük a masszát, és negyven-hatvan percig sütjük. Amikor kihűlt, elsimítjuk rajta a felmelegített baracklekvárt, s amikor az is kihűlt, elkenjük rajta a csokoládéfondant-t.

A csokoládéfondant hozzávalói:
2 tojásfehérje,
15 dkg csokoládé,
kevés vaníliás cukor,
2 evőkanál porcukor
Elkészítés: Felverjük a tojásfehérjét, hozzákeverjük a megreszelt csokoládét, a vaníliás cukrot és a porcukrot, s addig keverjük tűzön, amíg összesűrűsödik. Amikor kihűlt, elsimítjuk a torta tetején.

Ezek is érdekelhetnek

Friss