Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sacher szelet

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 darab tojás
  • 15 dkg cukor
  • 16 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg mandula (őrölt)
  • 4 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 rúd vanília
  • 40 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg tejszín
  • 3 dkg cukor
  • 40 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tojássárgákat keverjük ki 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat, és habverővel keverjük simára. Hasítsuk ketté a vaníliarudat, és a belsejét adjuk a tojásokhoz. A maradék cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A hab felét apránként dolgozzuk a kikevert tojássárgákhoz. Keverjük össze a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát. Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is adagoljuk a tésztához. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapra, és mindegyik réteget kenjük meg baracklekvárral.

    A máz elkészítéséhez törjük össze, és gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét. Egy evőkanál vízzel főzzünk szirupot a cukorból, és öntsük hozzá a tejszínt. Melegítsük össze, de ne hagyjuk felforrni. Öntsük a frissen felolvasztott csokoládéhoz, és gyorsan keverjük össze. Néhány percig hagyjuk hűlni a mázat, amíg elkezd sűrűsödni. Öntsük a torta közepére, egy széles, lapos késsel simítsuk el, és hagyjuk lefolyni a széleken is.

    Tálalás előtt tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha díszíteni szeretnénk, habzsákba tett mázzal mintázhatjuk a csokoládés felületet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin