Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogósra sült császárhús almapürével

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés császárhús
  • bors
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl almalé
  • 50 dkg alma
  • 1/2 csokor zsálya

Elkészítés

    1. A húst mossuk meg, töröljük szárazra. Vágjuk kisebb darabokra, a bőrös oldalát irdaljuk be. Dörzsöljük be a húsdarabokat sóval és borssal. A vaj felét keverjük ki a meghámozott és összezúzott fokhagymával, majd dörzsöljük be vele a hús bőrös oldalát.
    2. Tegyük a húsdarabokat bőrös oldalukkal felfelé tepsibe, öntsük mellé az almalevet, majd 220 fokon süssük 30 percig. Ezután süssük további 40-60 perc alatt puhára. Közben locsolgassuk az almalével, és a keletkező pecsenyelével.
    3. A megmosott almát hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsát kockázzuk fel, majd pároljuk meg a megmaradt felforrósított vajon. A zsályaleveleket pirítsuk ropogósra a felforrósított olívaolajon. Tálaljuk a császárhúst az almapürével és a sült zsályával. Burgonyapüré illik hozzá.

      SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin