Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így süti a ropogós pulykaszárnyat Borbás Marcsi, mindössze 6 alapanyagból készül a csodás vacsora

default user icon
MME
Néha a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. Nem kell sok hozzávaló ahhoz, hogy mennyei és laktató fogás kerüljön az asztalra. Ráadásul nemcsak a filékből vagy a csirkemellből lehet zseniálisat alkotni!

Nagyon egyszerű bánni a filézett húsokkal, legfőképp a csirkemellel. Nem véletlenül ez az egyik legkedveltebb alapanyag, ugyanis sokféleképpen elkészíthető, bármivel fűszerezhető és süthetjük roston, natúr szeletként, de rakott vagy göngyölt hús is lehet belőle. Régebben azonban nemcsak a mellhúst, hanem az egész szárnyast felhasználták, mégpedig jó okkal, ugyanis a combokból és a szárnyakból is mennyei sült készíthető!

Borbás Marcsi gyakran készíti el szülei és nagyszülei receptjeit. Az egyik családi receptje ráadásul annyira egyszerű, hogy érdemes mindenkinek megjegyeznie, mivel a végeredmény egyszerűen mesés! Marcsi mindössze hat alapanyagból készített olyan ropogós bőrű pulykaszárnyat zsírban sült krumplival, mindössze egy tepsiben, hogy a videó láttán mindenkinek összefutott a nyál a szájában!

Így készül a ropogós pulykaszárny velesült burgonyával, két főre

A ropogós pulykaszárnyhoz a pulykaszárnyon kívül négy gerezd fokhagymára, egy fej vöröshagymára, pár szem krumplira, zsírra és sóra van szükség.

  1. A tepsit kizsírozzuk.
  2. A pulykaszárnyat két-két vastagabb, húsosabb részen egy vékony pengéjű, éles késsel felszúrjuk és a lyukakba belenyomunk egy-egy egész gerezd fokhagymát. Szárnyanként összesen kettő-kettő gerezd fokhagymát dugunk a húsba.
  3. A szárnyakat minden oldalán erősen besózzuk.
  4. A kizsírozott tepsi aljára vastag karikákra szelt burgonyát (kb. három darab), valamint egy fej, félfőre vágott hagymát fektetünk.
  5. A krumplis-hagymás ágyra fektetjük a szárnyakat és megkenjük a tetejét zsírral. A tepsit lefedjük alufóliával, arra vigyázva, hogy az alufólia ne érjen hozzá a húshoz és 180 Celsius-fokon, sütőben puhára sütjük. Amint megpuhult a hús, levesszük az alufóliát és ropogós aranybarnára sütjük a pulykaszárny bőrét.
  6. A velesült krumplival tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss