Elkészítés: A rizst 5 dl tejjel, 2 dl vízzel, pici sóval addig főzzük, míg az összes levét felszívja. Megszórjuk a cukorral, citromhéjjal, ráöntjük a maradék tejet, rádaraboljuk a margarint, jól elkeverjük, és egyet forralunk rajta. Lehúzzuk a tűzről, befedjük, így hagyjuk 30 percig.
A gyümölcskocsonyát használati utasítás szerint megfőzzük úgy, hogy a szükséges víz egy részét a málnaszörp alkossa. Kapcsos tortaformát picit kivajazunk, belenyomjuk a rizst, elrendezzük rajta a gyümölcsöt, és ráöntjük a zselét.
Hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Jó, ha előző nap elkészül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre