Elkészítés: 1. Az első lépésben a főzni-sütni valókat felteszem a tűzre. A rizst pergősre, a mexikói keveréket éppen készre főzöm.
2. A csirkemellet kicsi kockákra vágom, és egy kis olajon megpirítom ízlés szerint csak éppen vagy picit kérgesre, majd tányéron hagyom kihűlni. Egy kis sóval ízesítem.
3. A paradicsomot, az uborkát, az ananászt, a sonkát és a sajtot felkockázom, a póréhagymát felkarikázom. Ezek mind mehetnek egy nagy tálba.
4. Ha a főzött és sült szekció már hideg, akkor hozzáadom az előzőekhez. Azért fontos a hőmérséklet, mert a sajtot nagyon könnyen megolvaszthatják a meleg ételek, és úgy nyúlós lesz, majd amikor már hideg, akkor nem éppen valami felemelő látvány.
5. Ráöntöm a fentiekre a joghurtos-majonézes öntetet, és jól összeforgatom az egészet. 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. De nem lehet kibírni, hogy 1-2 lopott kanállal bele ne kóstoljunk!