Rizses-csirkés egytál

Hozzávalók

  • 1,2 kg csirkehús
  • 2 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db paprika
  • 1 db répa
  • 1/2 tk őrölt erős paprika
  • 3,5 dl húslevesalap lé
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 tk oregánó
  • 1/2 tk bazsalikom
  • 30 dkg rizs
  • 1 tk só

Elkészítés

    1.

    Vágjuk finomra a hagymákat. A paprikát magozzuk ki és aprítsuk fel. Vágjuk csíkokra a csirkét, és kockázzuk fel a répát.

    2.

    Forrósítsuk fel az olajat. Pirítsuk meg benne a húsdarabokat, majd vegyük ki. A visszamaradt zsiradékra szórjuk rá a hagymákat, a paprikát és az őrölt paprikát, és pirítsuk le kissé. Öntsük fel a húslevessel és a borral, keverjük hozzá a rizst és a répát, majd fűszerezzük a babérlevéllel, az oregánóval és a bazsalikommal.

    3.

    Fektessük rá a csirkedarabokat. Sózzuk meg, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk 30 percig. Ha szükséges, kevés húslevessel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Vegyük le az edényt a tűzről, és tálalás előtt pihentessük az ételt 10 percig. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások