Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigó Jancsi IV.

75 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 35×32 cm-es méretű tepsihez:
  • A tésztához:
  • 7 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vegyszermentes reszelt citromhéj
  • A bevonáshoz:
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • A krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 7 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg zselatin
  • A tálaláshoz:
  • tejszínhab (el is maradhat)

Elkészítés

Elkészítés: 180 fokra előmelegítjük a sütőnket.

Kevert tésztát készítünk a tojássárgák, a tojások, liszt, a cukor, a vaj, a kakaópor és a citromhéj felhasználásával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsütjük. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk.

Az egyik lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval, ez lesz a teteje.

A krémhez a zselatint kb. fél dl langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd a zselatinnal összekeverjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük, és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük.

Az alsó lapra halmozzuk a krémet, vízbe mártott késsel elsimítjuk, majd a csokoládés lappal befedjük. Hűtőben jól kifagyasztjuk, majd kockákra vágjuk. Tejszínhabbal, csokoládéval díszítettem.

Ezek is érdekelhetnek