Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ribizlis pite II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • diónyi élesztő
  • 1 kanál cukor
  • tej
  • tejföl
  • A töltelékhez:
  • 12 db tojás
  • 12 kanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 kanál tejföl
  • 5 kanál liszt
  • 5 kanál leszemezett ribizli

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk 1 egész tojással és 1 sárgájával, kevés langyos tejben feloldott élesztővel, cukorral és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk.

    Vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy tepsit, és addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a nagyon keményre vert tojáshabot.

    Ráöntjük a tésztára, és a tetejére szórjuk a ribizlit.

    Mérsékelt tűznél sütjük. Ha langyosra hűlt, porcukorral meghintjük, és kockákra vágjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin