Előkészítés: A ribiszkét leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük, és lemérjük - 15 dekára van szükségünk.
Elkészítés: A cukorból elveszünk 2 evőkanállal, hozzákeverjük a zseléfixet, és az egészet egy nagy lábosban összekeverjük a ribizlivel és a pezsgővel. Állandóan kevergetve, erős lángon felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, és 3 percig rotyogtatjuk. Közben folyamatosan keverjük. Levesszük a tűzről, és ha kell, leszedjük a habját. Az előkészített üvegeket peremig megtöltjük, csavaros tetővel lezárjuk, és kihűlés közben többször megfordítjuk, így a ribizliszemek egyenletesen eloszlanak benne.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre