Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott krumpli pulykakolbásszal

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 7 db tojás
  • 30 dkg pulykakolbász
  • 5 dl tejföl
  • kakukkfű
  • majoránna
  • bors
  • vaj
  • prézli

Elkészítés

    1.  A krumplit megfőzzük sós vízben, héjában (ha megfőtt megpucoljuk). A tojást szintén keményre főzzük. A krumplit, a főtt tojást és a kolbászt felkarikázzuk. Egy kevés vajjal kivajazzuk az egész tepsit, majd egy kevés prézlivel lehintjük. Rétegesen rakjuk a hozzávalókat: krumpli, kolbász, tojás, krumpli.
    2. Sütőben fólia alatt sütjük. Közben kikeverjük a szószt: a tejfölbe beleütünk egy tojást, kakukkfűvel, majorannával sóval és borssal fűszerezzük, majd összekeverjük. Félidőben a fóliát levesszük, és a tejfölös szósszal nyakon öntjük. Hagyjuk egyenletesen megpirulni a rakott krumpli tetejét, és már tálalható is.

    MÉG TÖBB RAKOTT KRUMPLI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin