Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztáciás-szalonnás tészta

Hozzávalók

  • 20 dkg pisztácia
  • 20 dkg császárszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1,5-2 dl főző tejszín
  • őrölt színes bors
  • 10 dkg füstölt sajt (+ a te tejére)
  • 1 ek olívaolaj
  • 25 dkg metélt tészta vagy pappardelle

Elkészítés

    1. A húsos császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
    2. A pisztáciát teflon serpenyőbe tesszük, és egy pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy pár szemet félreteszünk, a többit pedig ledaráljuk.
    3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott császárszalonnát, és elkezdjük sütni. Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt pirítjuk szép pirosra.
    4. Ezután megszórjuk az őrölt pisztáciával és a reszelt sajttal, felöntjük a tej színnel, ízlés szerint megborsozzuk, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
    5. A metélt tésztát (vagy pappardellét) enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük a főzővízből, kicsit lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a pisztáciás-szalonnás raguhoz, és alaposan összeforgatjuk.
    6. Az elkészült tésztát tányérra halmozzuk, megszórjuk a félretett pisztáciával és sajtforgáccsal, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Egyszerű, kb. harminc perc alatt elkészíthető tészta, melyet rohanós napokon tálalhatunk ebédre vagy éppen vacsorára.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin