Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pezsgõs gyümölcssaláta

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 3 õszibarack,
  • 6 sárgabarack,
  • 25 dkg málna,
  • 30 dkg földi eper,
  • 25 dkg piros ribizli,
  • 20 db hántolt mandula,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 20 dkg tejszín,
  • fél üveg pezsgõ

Elkészítés

    Elkészítése: Mártsuk az õszibarackot egy pillanatra forró vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja, majd hámozzuk meg. Óvatosan mossuk meg az epret és csöpögtessük le. Szûrõben mossuk meg a ribizlit folyó víz alatt, itassuk le róla a vizet tiszta konyharuhával. Végül mossuk meg a sárgabarackot, töröljük meg és magozzuk ki.
    Nagy tálba tegyük le rétegenként a 4 felé vágott õszibarackot, a sárgabarackot, a málnát, a földi epret és a ribizlit. Minden gyümölcsrétegre szórjunk náhány szem mandulát és néhány kávéskanál kristálycukrot. Az egészet tegyük hûtõszekrénybe, majd közvetlenül tálalás elõtt öntsük le száraz pezsgõvel a gyümölcssalátát. Tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés

Aki megkóstolja, nem fog csalódni benne.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin