Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Parmezános-mascarponéval töltött sós cannoli

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejszín
  • 3 ek reszelt parmezán
  • olívaolaj a sütéshez
  • fehér bors

Elkészítés

    1. A lisztet a vajjal, fél kávéskanál sóval és a tojássárgájával összedolgozzuk, majd kb. egy órát hűtőben pihentetjük.
    2. A krémhez robotgéppel kemény habbá verjük a tejszínt a mascarponéval, majd hozzákeverjük a parmezánt, és ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.
    3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra, majd egy szélesebb pohár segítségével köröket szaggatunk belőle. Habroló csőre tekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztések összeérjenek.
    4. Ezután forró olajban, egyesével kisütjük őket 1-1 perc alatt. Óvatosan kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn felitatjuk rólik a fölösleges olajat, majd megvárjuk, amíg kihűl.
    5. A habos krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt cannolit megtöltjük vele. 

Megjegyzés

Egy tradicionális szicíliai desszert alternatívája, amit sósan készítettem el.

dankoerika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin