A csirkemellet négy felé vágom, sózom, borsozom, beletekerem a baconbe, jénai tálba teszem és alufóliával lefedve, 190 fokon 50 perc alatt, készre sütöm.
A vöröshagymát apró kockára vágom és az olívaolajon üvegesre pirítom. Ha a hagyma elkészült, hozzá adom a zúzott fokhagymát és a nagyobb kockára vágott cukkinit, és fedő alatt roppanósra párolom.
Ha a cukkini elérte a megfelelő állagot, ráöntöm a paradicsomkonzerveket, sózom, borsozom, összeforralom és a végén megszórom az aprított bazsalikommal.
A csirkemellet a raguval kínálom. Közvetlenül tálalás előtt megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. Kínálhatunk hozzá párolt rizst, de anélkül is megállja a helyét.
Hús helyett szoktam készíteni baconben sült camemberttel is, azzal is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre