A raguhoz szeletekre vágjuk a megtiszított gombákat, a vöröshagymát és sárgarépát. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát, és enyhén megsózzuk és megcukrozzuk. Több adagban hozzáadjuk a gombát, és óvatosan kevergetve sütjük. Egy kevés vizet adunk hozzá, hogy le ne égjen.
Ízesítjük a felaprított csilivel, a csiliszósszal, a feldarabolt paradicsommal, a kakukkfű leveleivel, és ha szükséges, sózzuk és cukrozzuk. Hozzáadjuk a kurkumát, és alaposan összekeverjük.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy mélyebb tál aljára egy kevés ragut kanalazunk, ráöntjük a tésztát, majd a maradék ragut. Díszítésként megszórjuk petrezselyemzölddel, és néhány szelet lila hagymával.