Elkészítés: A zöldségeket és a burgonyát kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon addig pirítjuk, ameddig a szélek kis pírt nem kapnak. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát, és még néhány percig együtt dinszteljük.
Felöntjük, kb. 1,3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, kevés ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyakockákat, és a forrástól számítva lassú tűzön főzzük kb. 15 percig.
Közben az egész tojást villával jó habosra felverjük, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 dkg búzadarát finoman elkeverünk benne (a lényeg a galuskánál, hogy sűrű kikevert tejföl állagú legyen). Pihentetjük kb. 5 percig, majd a forró levesbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe. Tovább főzzük lassú tűzön kb. 8 percig, amíg a galuskák többszörösükre dagadnak, majd megszórjuk petrezselyemmel, és már is tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre