Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta-lasagne

MME MME
2 3.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát lereszelem, az olajon megfuttatom, majd rárakom a húst, fedő alatt kb. 10 percig párolom, hozzáadom a reszelt zöldségeket, ezekkel tovább párolom kis lángon. Kb. 10 perc múlva hozzáadom a doboz paradicsompürét és 3 doboz vizet (lényeges, hogy a víz a paradicsom háromszorosa legyen). Belerakom a fűszereket, és fedő alatt kb. fél órát főzöm. Közben kisütöm a palacsintákat (kb. 12 darabot). Ha mindez megvan, egy sütőedényben (jénaiban vagy tepsiben) rétegenként lerakom, az alsó és a felső réteg palacsinta legyen. A felső rétegre kerül a tejföl, arra pedig a reszelt sajt. Sütőben, fedő nélkül, közepes lángon megsütöm.

Megjegyzés

Sokat próbálkoztam mindenféle kész és házilag készített lasagne tésztával, de egyik sem ízlett ennyire, mint a palacsintatésztás változat. A sugo természetesen ízesíthető más fűszerrel is ízlés szerint. Finom vörösbor illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek