Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarack rakottas

default user icon
Őszibarack rakottas

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kupica rum

Elkészítés

    Simára keverünk 3 egész tojást egy evőkanál liszttel 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel, majd felengedjük egy fél liter tejjel, amit 1 csomag vaníliával ízesítettünk, és tűzre téve állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

    Kihűlés után 4 dl habbá vert (én 1 csomag vaníliás cukrot is teszek bele) tejszínnel dúsítjuk.

    Egy üvegtál aljára 10 db babapiskótát rakunk, megöntözzük a rum felével (ha gyermekeknek is készítjük, az őszibarack levével) és sűrűn kirakjuk kockára vágott őszibarackkal, majd ismét krém jön, majd babapiskóta, újból krém és végül a tetejét őszibarackkal díszítjük.
    Hűtőbe téve jól behűtjük.

Megjegyzés

Annyi újítást alkalmazok, hogy a tojások helyett vaníliás pudingot összekeverem az 1 evőkanál liszttel és ezt főzöm a puding csomagolásán feltüntetett módon.

veronik01
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin