Elkészítés: A tésztához a lisztet a a cukorral, a sóval és a margarinnal elkeverjük. Az élesztőt rámorzsoljuk, beleöntjük a tejet és a kézmeleg vizet, ráütjük a tojást. Gyorsan jól kidagasztjuk, majd kb. 15-20 percig pihentetjük. Ezután kb. 8-8,5 dkg-os darabokra mérjük, ovális alakra nyújtjuk, megkenjük olajjal, majd rászórjuk a fahéjas cukrot, és szorosan felsodorjuk. Bevágunk az egyik oldalán kb. 2 centit, a másik oldalán félig bevágjuk, és tejesen visszahajtjuk. Sütőpapíros lemezre helyezzük, tojással megkenjük. 30-40 percig kelesztjük, majd ismét megkenjük tojással. 220 fokon sütjük kb. 13-15 percig, akkor jó, ha az alja már szépen megpirult.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre