Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós sajtos II.

MME MME
3 5/5
bonyolult
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vajat. Ezeket a 2 kanál tejfölben elkeverjük, majd összegyúrjuk. Nagyjából fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük 1 egész tojással, majd derelyevágóval (lehet éles késsel is) tetszőleges hosszúságú, másfél ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A végén rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (úgy 15 perc).

Megjegyzés

Azért jó teavajat használni a margarin helyett, mert ettől a tészta omlósabb lesz, és hosszabb ideig eláll. Mivel a tészta nagyon lágy, egyszerűbb, ha a sajtot a végén szórjuk rá. Egyébként sajt helyett szezámmagot is rá lehet szórni. Vendégváróként is jól megállja a helyét. - MME

Ezek is érdekelhetnek