Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olcsó, szép és gyors megoldás: adventi koszorú konyhai kiegészítőkkel!

default user icon
MME
Holnap meg kell gyújtani az adventi koszorú első gyertyáját. De mielőtt a virágüzletbe szaladnál, hogy méregdrágán vásárolj adventi koszorút, konyhai, természetes anyagokból könnyen készíthetsz magad is mesés adventi díszt!

Az adventi koszorú színeinek mágikus jelentése van: a zöld a termést, a piros, az életet, a sárga vagy az arany pedig a fényt szimbolizálja. Persze, ha fehér szín illik a nappalidba, akkor pasztelszínekből is elkészítheted.

Dekorálj abból, amit otthon találsz!

A műanyag dekorok helyett használj almát, narancsot felszeletelve, leszárítva. A mikulásvirág egy-egy szál virága is mesésen mutat az adventi koszorún. Emellett fahéj, dió, mogyoró, szegfűszeg is kerülhet rá díszítésként, vagy apróbb karácsonyfadíszek - így nem szükséges drága kiadásokba verned magad. 

az adventi koszorú története

Az adventi koszorú ötlete a XIX. században Johann Heinrich Wichern német protestáns lelkésztől származik, aki úgy próbálta karácsonyig múlatni az időt, hogy minden egyes istentiszteleten újabb és újabb gyertyát tűzött a csillárkoszorúba, karácsonyig összesen huszonnégyet. A szokás hamar elterjedt, de a gyertyák száma mára négyre redukálódott.  

A galériánkban találsz néhány hasznos ötletet, hogyan készíthetsz könnyen, gyorsan és olcsón adventi koszorút!

Mézes sütik karácsonyra! >>> 
Ünnepi menü karácsonyra >>> 

Ezek is érdekelhetnek