Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancsos-túrós palacsintatorta

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk só
  • 4 dl tej
  • szódavíz
  • 3 dkg olvasztott vaj (+ a sütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 db narancs (lereszelt héja)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • A tetejére:
  • 3,5 dl narancslé (100 %-os)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1/2 dl narancslikőr (Cointreau)
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a kétféle cukrot, a sót és a tejet, majd simára keverjük. Ezután hozzáadunk annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Végül a masszához keverjük az olvasztott vajat. A tésztát legalább 30 percig pihentetjük, majd felforrósított, olvasztott vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
    2. A túrós krém hozzávalóit krémesre keverjük, minden palacsintára rásimítunk kb. 2-3 ek tölteléket, és egymásra rétegezzük mindet.
    3. 1 dl narancslével simára keverjük a pudingport, a többit a cukorral és a likőrrel felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingos narancslét. Állandó keverés mellett besűrítjük, majd a palacsintatorta tetejére simítjuk.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb. 10-12 db palacsinta lesz.

Baloghné Judit
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin