Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A narancsokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kinyomjuk.
Elkészítés: A zselatinhoz öntjük a narancslevet, a cukrot, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk. Beleszórjuk a narancshéjat, apró darabokra tépkedve a marcipánt, és a kézi robotgéppel habosra keverjük. Végül a masszába dolgozzuk a joghurtot. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk. Hideg vízzel kiöblítünk 4 formát vagy kelyhet, beletöltjük a masszát, és kb. 4 órára betesszük a hűtőbe. A formából vagy egyszerűen kistányérra vagy megfelelő nagyságú piskótatészta-karikákra vagy kekszre vagy egyéb édes formákba borítjuk a krémet. Tetejét 1-1 szelet naranccsal és cseresznyebefőttel díszítjük, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre