Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos tortácskák

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A narancsokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kinyomjuk.
Elkészítés: A zselatinhoz öntjük a narancslevet, a cukrot, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk. Beleszórjuk a narancshéjat, apró darabokra tépkedve a marcipánt, és a kézi robotgéppel habosra keverjük. Végül a masszába dolgozzuk a joghurtot. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk. Hideg vízzel kiöblítünk 4 formát vagy kelyhet, beletöltjük a masszát, és kb. 4 órára betesszük a hűtőbe. A formából vagy egyszerűen kistányérra vagy megfelelő nagyságú piskótatészta-karikákra vagy kekszre vagy egyéb édes formákba borítjuk a krémet. Tetejét 1-1 szelet naranccsal és cseresznyebefőttel díszítjük, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra 30 perc múlva
1 adag: 264 kcal (alátét nélkül)

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg

- MME

Ezek is érdekelhetnek