Narancsos sárgarépa krémleves sajtos bundás kenyérrel

default user icon

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 5-6 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fél diónyi reszelt gyömbér vagy csapott tk őrölt gyömbér
  • 1 ek vaj
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mk só
  • 2 db narancs kifacsart leve
  • 2 ág kakukkfű
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 db citrom kifacsart leves
  • A bundás kenyérhez:
  • 4 szelet teljes kiőrlésű/graham/rozs kenyér (jó ha kicsit szikkadt)
  • 3 db tojás villával felverve
  • 1 csipet csipet só
  • 3 dk kókuszzsír
  • 3 dkg keményebb sajt lereszelve

Elkészítés

    1.

    A zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért a vajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, felszeletelt sárgarépákat is mellédobjuk, és nagy lángon enyhén pirítjuk.

    2.

    A korianderrel és a fahéjjal megszórjuk, sózzuk, átkeverjük, és annyi folyadékkal, ami egy ujjnyival ellepi lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük.

    3.

    A narancsok levének cca. háromnegyedét hozzákeverjük, és a kakukkfüvet is beletesszük, 1-2 percig főzzük még, majd a tejszínt is hozzáöntjük, és botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük (kakukkfű ágakat kivesszük).

    4.

    A tűzről levesszük, és a maradék narancs levét illetve a citromot ezután hozzákeverjük, ha túl sűrű lenne, folyadékkal hígítjuk. Kakukkfű levelekkel megszórjuk.

    5.

    A kenyereket a felvert tojásban megforgatjuk, és a kókuszzsírban megsütjük. Még forró állapotában a sajttal meghintjük és a leveshez kínáljuk. 

Megjegyzés

Bloggerünk, Babiczky-Pfliegel Dóra recepjte!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin