Narancsos kacsa egyszerűen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 pecsenye kacsa
  • 2 db narancs
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A feldarabolt, megmosott kacsát bedörzsöljük sóval, majd forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Áttesszük tűzálló, olajozott tálba, fólia alatt 1,5 órát sütjük.

    A cukrot 1 kanál olajon karamellizáljuk, hozzátesszük narancsok levét és az egyik narancs csíkozott héját. Kevergetve 5 percig főzzük. A kacsára öntjük a szószt, és pár percig még sütjük.

    Párolt rizs vagy krokett illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Klinszky klára 3 évvel ezelőtt
Csak meg kell kapatni a darabokat,ezt írtam az elején is :D
Somfai Nándor 3 évvel ezelőtt
Lehet, hogy kicsit meglepő a kérdésem, de hogyan pirítsam meg a kacsát olajon? Serpenyőben, kevés olajban, addig forgatva, míg körben piros nem lesz? Köszi Belizar
Klinszky klára 6 évvel ezelőtt
Remélem ízleni fog.Jó étvágyat!!!
Nemes Claudia 6 évvel ezelőtt
Szia! Köszi!:) Csak nem tudtam, hogy a szószhoz öntöd, vagy a kacsa alá kell. De mostmár állok is neki. Biztos finom lesz!:)
Klinszky klára 6 évvel ezelőtt
Szia! Köszi az észrevételt.Rosszul írhattam. A bort természetesen a kacsa aláöntöm mikor fő...
Nemes Claudia 6 évvel ezelőtt
Szia! Nagyon tetszik a recept, de mire használtad a fehérbort?
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali! Nagyon korrekt, és valóban egyszerű recept, gratulálok hozzá! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin