Keress receptre vagy hozzávalóra

Nagyon nyári töltött padlizsán

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 padlizsán
  • 4 nagyobb füge
  • 12 szem koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • 10 dkg friss kecskesajt
  • 1/2 szál póréhagyma
  • bors
  • néhány mentalevél

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat vágjuk félbe, majd a húsukat egészen a bőrig metsszük be rácsosan késsel, de vigyázzunk, hogy a héjat ne vágjuk át. Alaposan sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára (kb. 20 perc alatt).

    Ezalatt a fügéket vágjuk cikkekre, a koktélparadicsomokat pedig félbe, a póréhagymát szeleteljük hajszálvékonyra.

    A puhára sült padlizsánra morzsoljuk rá a friss kecskesajtot, szórjuk meg a fügével, a koktélparadicsommal, valamint a póréhagymával. A tetejét még meglocsolhatjuk kevés extra szűz olívaolajjal,meghinthetjük felaprított friss mentával.

Megjegyzés

Rendkívül egyszerű, mégis hihetetlenül jó ízkombináció és szemet gyönyörködtető színek. Tökéletes nyáresti vacsora.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin