Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon krémes padlizsánkrém

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és egy tepsibe tesszük. A padlizsánokat megmossuk, és szintén a tepsibe helyezzük. Ezután 175 fokon a paprikákat 30, a padlizsánokat 45-60 percig sütjük.
  2. A feldarabolt hagymát és a fokhagymát aprítógéppel pépesítjük, majd hozzáöntjük a citromlét és az olívaolajat. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összeturmixoljuk.
  3. A megsült és kissé kihűlt paprikáról és a padlizsánról lehúzzuk a bőrét, és összezúzzuk a húsát. Összeturmixoljuk a hagymapéppel, végül belekeverjük a tejfölt és a majonézt. Néhány órára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Ez egy nagyon finomra pürésített változat, mert van, aki nem szereti, ha darabos a padlizsán. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss