Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a vízzel kissé fölverjük. A lisztet konyhai robotgépben a vajjal addig keverjük, míg morzsalékos nem lesz. Közben kissé megsózzuk. A tojásos masszát hozzáadva összegyúrjuk, és letakarva, hűtőszekrényben 30-40 percig pihentetjük. Ez elegendő idő arra, hogy a mandulás krémet elkészítsük. Ehhez a vajat a cukorral krémesre keverjük. Akkor jó, ha az utóbbi teljesen elolvadt benne. Utána a tojásokkal egyenként tovább keverjük. A mandulát, a lisztet meg a citromhéjat is hozzáadjuk, és az aromával ízesítjük, színezzük. A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 23-24 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát. A mandulás krémet a közepére simítjuk. A gyümölcsöt megmossuk, hosszában kettéhasítjuk, magját kiemeljük. Utána eredeti formájára összeillesztjük, és szorosan egymás mellé a mandulás masszára rakosgatjuk. A cukorral megszórjuk, az olvasztott vajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal, az alsó rácson 15, majd a középső rácson további 45 percig sütjük. Melegen, langyosan és kihűlve egyaránt tálalhatjuk. Ha hidegen kínáljuk, tejszínhabbal díszítjük.