Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyi töltött káposztája

6 3.3/5
120 perc
mester
átlagos
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: A fej káposztát egészben felteszem főni. Közben elkészítem a tölteléket. Összedolgozom a húst a rizzsel, hozzáadok 1 fej apróra kockázott hagymát, 1 tojást, és sóval, borssal, piros arannyal ízesítem.

A megfőtt káposztát kihűlés után leveleire szedem. A levelekbe belegöngyölöm a töltelékből gyúrt gombócokat. A füstölt húst felkockázom. A savanyú káposztát kétszer átmosom.

Egy fazekat kizsírozok, az aljára savanyú káposztát teszek, majd erre egy sor töltött káposztát és füstölt húst, majd újra káposztát, utána megint a megtöltött káposztaleveleket és füstölt húst. Végezetül az egészet befedem savanyú káposztával, majd rálocsolom a 1/2 liter paradicsomlevet, és az egészet felöntöm vízzel, rámorzsolom a margarint.

Kb. 2,5-3 órán át főzőm kis lángon.

Ezek is érdekelhetnek