Elkészítés: A fej káposztát egészben felteszem főni. Közben elkészítem a tölteléket. Összedolgozom a húst a rizzsel, hozzáadok 1 fej apróra kockázott hagymát, 1 tojást, és sóval, borssal, piros arannyal ízesítem.
A megfőtt káposztát kihűlés után leveleire szedem. A levelekbe belegöngyölöm a töltelékből gyúrt gombócokat. A füstölt húst felkockázom. A savanyú káposztát kétszer átmosom.
Egy fazekat kizsírozok, az aljára savanyú káposztát teszek, majd erre egy sor töltött káposztát és füstölt húst, majd újra káposztát, utána megint a megtöltött káposztaleveleket és füstölt húst. Végezetül az egészet befedem savanyú káposztával, majd rálocsolom a 1/2 liter paradicsomlevet, és az egészet felöntöm vízzel, rámorzsolom a margarint.
Kb. 2,5-3 órán át főzőm kis lángon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre