Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mozzarellás-vargányás csirkemell

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 evőkanál rozsliszt
  • 1 evőkanálnyi feldarabolt póréhagyma
  • 6 félbevágott vargánya (fagyasztottat használtam)
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 6 szelet mozzarella
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanálnyi reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olaj
  • fél dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A mellfiléket lapjában bevágjuk, kinyitjuk, egy kicsit megütögetjük, de nem kell kiklopfolni. Sózzuk, borsozzuk, legalább 1 órát pihentetjük.

    1 evőkanál olajon megdinszteljük a póréhagymát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a vargányát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, félretesszük.

    A hússzeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük, oldalanként kb. 4-4 perc alatt, amíg szép piros színt kap, majd felengedjük a borral, és 2 percig lefedve pároljuk. Átszedjük egy kerámiatálba (vagy jénaiba).

    Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk 1-2 szelet paradicsom ot, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Amikor a sajt kezd megpirulni, megszórjuk a reszelt parmezánnal, még 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Pulykamellel is elkészíthető, illetve a vargánya másfajta gombával is helyettesíthető.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin