Keress receptre vagy hozzávalóra

Morzsás karfiol kéksajt-mártással

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (nagy)
  • 5 ek olívaolaj
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • kakukkfű (morzsolt)
  • petrezselyem
  • A mártáshoz:
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 20 dkg márványsajt
  • citromlé

Elkészítés

    1.

    A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben puhára főzzük azokat.

    2.

    Egy nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat, rádobjuk a megmosott koktélparadicsomokat, és nagy lángon, rázogatva addig sütjük őket, amíg kissé megpuhulnak. Megszórjuk zsemlemorzsával, fokhagymagranulátummal ízesítjük, továbbá egy kevés sóval és morzsolt kakukkfűvel. Rálocsoljuk a megmaradt olívaolajat, és kevergetve az egészet aranyszínűre sütjük. Ha túl száraz lenne a keverék, adunk hozzá még egy kevés olívaolajat. Végül beleforgatjuk a leszűrt karfiolrózsákat.

    3.

    A mártáshoz megmelegítjük a tejszínt. Belemorzsoljuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg meg nem olvad. A tűzről levéve néhány csepp citromlével ízesítjük. Elosztjuk a 4 db tányéron a morzsás karfiolt, és megszórjuk egy kevés felaprított petrezselyemmel. A kéksajt-mártást külön kínáljuk hozzá.


Megjegyzés

Receptek: Kocsis Bálint
Fotó és stylist: Csigó Zita

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin