Elkészítés: A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és a sóval, hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük a tűz fölött, míg elválik az edény falától és sercegő hangot ad. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú gömböket nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk.
A túróhabhoz a túrót áttörjük, elkeverjük a porcukorral, a fahéjjal, és összeforgatjuk a felvert tejszínhab felével, majd a másik felével, végül a felaprított aszalt gyümölcsökkel.
A félbevágott fánkocskákat megtöltjük a túróhabbal, majd a tejkaramellával meglocsoljuk, az apróra vágott aszalt gyümölcsökkel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre