Elkészítés: A mézeskalácsot morzsává törjük. A tejszínt felverjük, hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Ehhez egy edénybe 1-2 cm vizet engedünk, felforraljuk. A tetejére helyezünk egy üvegtálat, beletördeljük a csokoládét, és a legkisebb fokozaton felolvasztjuk. Figyelem: a fehér csokoládét olvasztás közben nem szabad kevergetni!!!
A tojásokat és a tojássárgákat erős fokozaton habbá verjük, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a csokoládéhoz, hozzáadjuk a mézet, a mézeskalácsmorzsát és a fűszerkeveréket. A zselatint kinyomjuk, enyhén megmelegítjük, hogy felolvadjon. A morzsás masszához adjuk a felvert tejszínt és a zselatint, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük.
Két evőkanál segítségével habgaluskákat készítünk, és tányérra vagy kehelybe tesszük. Tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre