A meggyet kimagozzuk, megszórjuk cukorral, pár óráig állni hagyjuk (de érdemes már akár előző nap lecukrozni), majd lecsepegtetjük, és a felét féretesszük.
A maradék meggyhez hozzáadjuk a málnát és a ribizlit, majd felöntjük az almalével, és leturmixoljuk. Leszűrjük, átpasszírozzuk egy szitán, hogy az apró magok ne kerüljenek a levesbe. Miután átpasszíroztuk, ízlés szerint megcukrozzuk (mézzel is ízesíthetjük), és megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Hozzáöntjük a tejszínt, majd alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a félretett meggyet. Az egészet a hűtőbe tsszük, hogy tálalás előtt kellően lehűljön.
A mákot egy teflon serpenyőbe szórjuk, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük (amikor pattogni kezd, rögtön levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérba, nehogy megégjen). A habtejszínt kemény habbá verjük, és a mákkal együtt a leveshez kínáljuk.